Бойко Борисов към опонентите си: Време е да управлявате! Ние вече не сме ви нужни!

Снимка: Стопкадър, NOVA
Снимка: Стопкадър, NOVA

Време е да управлявате! Управлявайте! Ние вече не сме ви нужни. Този призив към политическите си опоненти отправи днес премиерът в оставка Бойко Борисов на извънреден бифинг в централата на ГЕРБ.   

Борисов защити изготвения План за възстановяване и устойчивост. Той бе категоричен, че опонентите на ГЕРБ искат да направят от Плана ябълка на раздора, който е правен от над 200 човека. Неговото предложение към новото управляващо мнозинство е да го приемат - той е добре съставен. Ако искат, да го отхвърлят. Ако искат, да направят свой. Премиерът в оставка обясни, че не е отишъл в парламента в петък, защото нямало да бъде изслушан. Но планирал да се яви в сряда.

Той увери, че "Росенец" вече няма да бъде закачан, няма да има и мажоритарни избори, защото оправданието е, че за целта трябва по-спокоен парламент, визирайки обяснението за забавяне на предложението за мажоритарен вот, което от "Има такъв народ" дадоха преди дни.

"Знаете ли кога ще го направят? Когато по някакъв начин, дори и физически, се разправят с ГЕРБ", категоричен е Борисов. Опитаха се да се заиграят със здравето на хората и да кажат, че не мислим за него. Членовете на НОЩ са държавни служители... Една година не спряха да се подиграват с Щаба, дори гориха маските и казваха, че двама генерали плашат народа. Казват, че ние едва ли не на инат сме затворили Щаба. Няма такова нещо. Моето предложение е, ако искат да го има този щаб. Само с едно гласуване могат да продължат работата му и д-р Симидчиев да дава указания. Злобата и реваншизмът им стигна дотам, че в петък толкова искаха бързо да се саморазправят, че приеха оставката на кабинета", каза премиерът в оставка.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини