Бизнес дамата Надежда Бацанова е организатор за купуване на гласове за партията на Божков

Снимка: Главна прокуратура
Снимка: Главна прокуратура

Надежда Бацанова е обвинена като организатор на схемата за купуване на гласове за партията на Васил Божков, научи “24 часа”. Тя е бизнес дама и е била кандидат за евродепутат от партията БАСТА на Мирослав Найденов, министър на земеделието в първия кабинет на ГЕРБ.

Фамилията на Бацанова има хотели в Петрич, метанстанция и телевизия. Кандидатът за депутат, който е участник в схемата за купуване на гласове е Сергей Димитров – шести в листата на БНО (“Българско лято”) в Благоевград. Бил е член на ГЕРБ и във фейсбук профила си е качил снимки с техни членове. След това напуснал партията и е бил на учредяването на “Републиканци за България” на Цветан Цветанов. Освен тях арестувани и обвинени са Димитър Топалов, бивш зам.-кмет на Ракитово и ромският тартор от Пловдив Асен Бошнаков.

По-рано днес от Главна прокуратура съобщиха, че е неутрализирана престъпна група за предлагане на имотни облаги. Целта е била склоняване да се упражни избирателно право в полза на определен кандидат, политическа партия или коалиция.

Сред задържаните има и кандидат за народен представител от партия, която не е преминала бариерата от 4% за влизане в парламента. Той вече е със свален имунитет и е в ареста, предаде БНТ.

С акцията е било предотвратено общо над 800 000 лева да бъдат включени в изборната политика, заяви на брифинг в Съдебната палата говорителят на главния прокурор Сийка Милева.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини