Турски военен хеликоптер кацна в Гърция, 8 поискаха убежище

Турски военен хеликоптер кацна в Гърция, 8 поискаха убежище

урски военен хеликоптер е нарушил въздушното пространство в Гърция и е поискал кацане в Александруполис, като екипажът е подал сигнал за помощ поради техническа неизправност.

Във въздуха хеликоптерът е бил охраняван от два гръцки военни самолета, които излетели от военновъздушната база на остров Лимнос. Кацнал е по обяд в северния гръцки град, съобщава OFF News.

След приземяването 8-те души на борда му - седем от тях с военни униформи и един цивилен, са поискали политическо убежище. Предполага се, че са замесени в опита за преврат в Турция.

Те са били задържани в полицията за установяване на тяхната самоличност. Военните са премахнали всички знаци, показващи ранга им в турската армия, както и частите, в които служат.

Турският външен министър поиска 8-те души незабавно да бъдат върнати в страната. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини