ДПС с жалба в РИК: Учителка в село Плетена агитира чрез ученици за кандидат-депутат

ДПС с жалба в РИК: Учителка в село Плетена агитира чрез ученици за кандидат-депутат

Учителка в сатовчанското село Плетена се е обаждала на учениците си, които са в четвърти клас, за да ги предупреди, че ако родителите им не гласуват за определен кандидат за депутат, то те няма да завършат класа.

Това е съдържанието на първата жалба във връзка с предизборната кампания за парламентарните избори на 4 април, която снощи бе внесена за разглеждане в Районната избирателна комисия в Благоевград от Областния съвет на ДПС. Подписана е от областния лидер на партията - Ведат Хюсеин. Това обаче не е упоменато изрично в жалбата и затова тя е върната по електронен път на жалбоподателя. Оказа се, че имат и други питания от РИК към ДПС.

„Сигналът дойде при нас от наши членове, от жители на село Плетена. Преподавателката е агитирала за кандидат-депутат на ГЕРБ. Сега от РИК ни искат снимков материал, да им дадем трите имена на децата, на които се е обаждала въпросната учителка. Още малко и ще ни изкарат нас виновни, задето сме ги сигнализирали за нередното поведение на преподавателката. Няма как да стресираме децата, така че няма да внасяме втори път жалбата”, каза днес лидерът на ДПС в Пиринския край - Ведат Хюсеин.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини