Учредиха нова синдикална организация в „Карлсберг-България“

Учредиха нова синдикална организация в  Карлсберг-България
Снимка: Пресцентър

В Благоевград бе учредена нова синдикална организация на търговската сила в компанията-лидер за последните четири години в продажба на бира „Карлсберг-България“ АД.

Новата базова синдикална организация обединява представители на отдел “Продажби“ от градовете Благоевград, Пловдив, Смолян, Стара Загора, Бургас, Варна, Шумен, София и др. До момента тя наброява над 70 синдикални членове с надежда техният брой да се увеличи, като се постигне синдикална плътност над 80%.

На 19 март 2021 г. се проведе онлайн среща на членовете на синдикалната организация, организирана от председателя ѝ Емил Илиев.  Домакин и участник бе РС на КНСБ в Благоевград, а за провеждането синдикалната организация благодари на ръководството на „Карлсберг-България“- АД.

В срещата взеха участие и председателят на Синдикат “Бира, храни и напитки“ Красимир Пащрапански и зам.-председателят Йордан Христов.

Стремежът на новата синдикална структура е последователно да се работи за солидарна политика по доходите, т.е. за унифициране на различията в заплащането между високите и ниските нива на работна заплата, като се разчита не на емоциите, а на прагматизма в посланията към хората, т.е. социално ориентирано партньорство, гарантиращо сигурност в кризата.

През 2020 г. бе постигнато обещаното изпълнение на годишната програма, а синдикалната организация ще работи в посока през 2021 г. да се постигне желаното – ръстът в стойност да изпревари този в обем, като се търси формула за по-висок коефициент на полезно действие в кризата и прилагане на идеята “Хюга“ за създаване на приятна атмосфера и хармонична среда.

"Ние като Синдикат не трябва да вземаме привлекателна позиция, а да станем привлекателни. Чрез социалното партньорство да допринесем енергията на хората да се материализира в колективния трудов договар. В очакване сме на предложенията на хората, като изведем пред скоба проблемите, като отстояваме принципи и задоволяваме потребности, а не интереси. Ние изграждаме базова синдикална организация с ярка идентичност", коментира Красимир Пащрапански.

От срещата участниците излязоха с предложение към ръководството на „Карлсберг-България“ АД и към работещите. Целта е да се определят минималните стандарти, които ще се прилагат в периода до 2027 г. за по-справедлив и приобщаващ преход, към по-здрав и по-проспериращ бранш.

Участниците попълниха ръководството на Базовата синдикална организация с трима секретари и ФКК, като се подготвя и анекс към подписания колективен трудов договор с компанията.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини