Съдят двама бабаити, пребили жестоко непълнолетно момче в центъра на Самуилово

Снимка: pixabay.com
Снимка: pixabay.com

Прокуратурата в Петрич предаде на съд В.Б. (на 38 години) и К.М. (на 30 години) по обвинение за извършено от тях престъпление по чл. 325, ал. 2, вр. ал. 1 НК.

Късно вечерта обвиняемият В.Б. управлявал автомобил в посока за с. Самуилово, община Петрич. Мъжът забелязал три момчета, които вървели встрани от пътя. През отворения прозорец направил забележка за пуснатата от телефон музика. Между него и 14-годишния Н.К. възникнало спречкване по този повод. Мъжът спрял колата, доближил младежа и го хванал за дрехата. Приятелите на Н.К. се намесили и ги разтървали.

В.Б. решил да нанесе побой на момчетата и ги последвал с автомобила си. Обадил се на приятеля си К.М. за подкрепа, който незабавно пристигнал на място.

Около 23 ч. двамата обвиняеми били в центъра на с. Самуилово. Първоначално В.Б. принудил тримата младежи да се строят в редица и ударил по лицата двама от тях. В съучастие с К.М. нанесъл побой на непълнолетния Г.К.

Пострадалият бил транспортиран в болница. От заключението на съдебномедицинската експертиза е видно, че му били причинени контузии в областта на главата и корема, счупване на носа, множество кръвонасядания и охлузвания.

Извършените от обвиняемите непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, се отличават с изключителна дързост и цинизъм.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини