Дъжд и сняг отново ни отдалечават от усещането за пролет

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Днес валежите продължават. В повечето райони ще вали сняг, на много места по поречието на Дунав – дъжд и сняг, в Източна България - дъжд. По високите полета на Западна България, Предбалкана и планинските райони снежната покривка ще се увеличи още. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е умерен.

С него ще нахлуе още студен въздух, а в Лудогорието и Добруджа, както и по старопланинските проходи, ще има условия за виелици и навявания. Температури ще са почти без дневен ход. Минималните ще са между 0° и 5°, а максималните - между 1° и 6°. В Югоизточна България температурите ще са сравнително високи, дневните ще достигат на места до към 8°; възможна е слаба гръмотевична дейност. През нощта срещу вторник валежите постепенно ще отслабват и спират.

Над планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен югоизточен вятър, по високите части от югозапад. След обяд вятърът ще започне да се ориентира от север-североизток и ще се усили. С него ще нахлуе още студен въздух и ще има условия за виелици и навявания. Максималната температура на височина 1200 метра около минус 1°, на 2000 метра – около минус 3°.

На Черноморието ще бъде облачно и дъждовно. Ще духа умерен, временно силен вятър от север-североизток. Максимални температури на въздуха: 7°-8°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде около 3 бала.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини