Времето се обръща – вятър и дъжд в понеделник

Времето се обръща – вятър и дъжд в понеделник

Край на пролетния полъх. Днес времето над страната ще бъде предимно облачно, на много места с валежи от дъжд, значителни в Западна и в Централна Северна България. С умерен до силен северозападен вятър ще нахлува студен въздух, а към вечерта, със застудяването, във високите полета на Западна България и Предбалкана дъждът ще премине в сняг. По студения атмосферен фронт на много места в югозападните, централните и източните райони от страната ще прегърми. В източната половина от страната, през по-голямата част от деня вятърът ще е южен. Максималните температури ще бъдат между 12° и 17°, в Северозападна България и високите полета на Западна малко по-ниски. През нощта срещу вторник студеният въздух ще обхване цялата страна.

В планините ще бъде облачно с валежи от сняг, след обяд и през нощта срещу вторник - интензивни. Ще духа умерен до силен юг-югозападен вятър, който след обяд ще започне да се ориентира от северозапад и ще се усили. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 9°, на 2000 метра - около 1°.

Над Черноморието ще има значителна облачност, по-късно през деня с превалявания от дъжд. Ще духа умерен до силен южен вятър, който вечерта ще отслабне и през нощта срещу вторник ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури на въздуха ще са между 11° и 16°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини