Ковид-19 остави без планови операции и болниците в Пиринско

Ковид-19 остави без планови операции и болниците в Пиринско

Във всички  лечебни заведения в област Благоевград се спират плановите операции. Спешната хирургия  в областния център ще се извършва по график, уточнен между държавната и частната болница в  града.  Половината от отделенията  отново  разкриха легла за прием на болни от коронавирус. 

На среща в Регионалната здравна инспекция  директорите на четирите  лечебни заведения  в областния център са  обсъдили възможностите за разкриване на допълнителни легла за пациенти с усложнения от коронавирус, без това да пречи на  другите спешни случаи.  С оглед на това  държавната  и частната болници  по график  ще се редуват да приемат  пациенти, които спешно се нуждаят от оперативна  интервенция, информира д-р Огнян Митев, директор на най-голямото лечебно заведение – МБАЛ-Благоевград, съобщи БНР. 

„По 2 седмици ще даваме на разположение, съответно за спешните случаи, хирургичните. Започваме ние - в тази и следващата седмица“, каза той.

Държавната болница  е поела  ангажимент за разкриване  на сто ковид-легла , като в момента се преобразуват още отделения.  За последните 10 дни случаите са  се увеличили близо три пъти.  Болниците в Разлог, Гоце Делчев , Сандански и Петрич също са  запълнили  капацитета на ковид отделенията си.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини