Петър Чорев показва в изложба красотата на жените от Разложкия край

Снимки: Община Разлог
Снимки: Община Разлог

Петър Чорев откри първата си самостоятелна изложба в Разлог. Експозицията, наречена "Вдъхновение" е организирана с подкрепата на община Разлог и любезното домакинство на Исторически музей – Разлог.

Вдъхновен от героичните образи на историята на неговия роден край и България, вдъхновен от съвременната хубост на жените от разложкия край, Петър Чорев пресъздава любими исторически образи и красиви българки с една от най-трудните техники – акварела.

 Петър Чорев е роден в Разлог през 1989 година, живее в село Елешница. Рисува от 5-годишен. Завършил е „Дърворезба“ в Банско и Педагогика на обучението по изобразително изкуство в ЮЗУ „ Неофит Рилски“- Благоевград.

Той е автор на скалния барелеф „Св. Георги“ над Елешница, на чешмата и паметна плоча на героите, загинали за освобождението на Елешница през Балканската война.

Изложбата „Вдъхновение“ е поредната впечатляваща творческа изява на младия художник.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини