Купи и медали за бъдещи футболни звезди на турнир в Петрич

Снимки: Община Петрич
Снимки: Община Петрич

Първият турнир по футбол за деца „Петрич къп“ 2021 привлече участници от Петрич, Сандански, Благоевград и София. В надпреварата през уикенда се впуснаха ОФК „Беласица“, ФК „Мечетата“, ФК „Спорт Вилаж“, ФК „Пирин“, ФК „Възраждане“. Детските формации, набор 2009 г. и 2010 г., излязоха на терените в Петрич и с. Самуилово. Финалните срещи се играха на изкуствения терен на ПГ „Пейо Яворов“.

Във възрастова група:  деца, 2009 г., на финала се изправиха един срещу друг отборите на „Пирин“-Благоевград и „Възраждане“-София. С резултат 4:1 благоевградчани се наложиха убедително и спечелиха златните медали на турнира. Във възрастова група: деца, набор 2010 г., финалът бе изключително оспорван. Отборът на ОФК „Беласица“ се изправи срещу „Пирин“-Благоевград. В редовното време срещата завърши с равенство - 2:2, но при изпълнението на дузпи петричани победиха с 3:2. Класираните на първите три места отбори заслужено получиха купи и медали.

В награждаването на отборите участва заместник-кметът Борислав Коларов, който поздрави участниците и потвърди посоката за работа на местната власт – повече деца в залите и на терените, поддържане на спортните съоръжения. Желанието на общинското ръководство в Петрич, организатор на турнира по футбол за деца, е проявата да бъде с международен статут още от следващата година, тъй като ограниченията за пътуване сега възпрепятстваха участието на отбори от съседните Гърция и Северна Македония.

Освен подкрепа за спортуването на подрастващите турнирът „Петрич къп“ 2021 донесе емоции и създаде много нови приятелства сред участниците.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини