278 са кандидат-депутатите в Пиринския край, само една дама води листа

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

30 партии и коалиции регистрираха листи с кандидати за народни представители в Районната избирателна комисия в Благоевград, като с пълни листи са едва три политически формации. Само един е издигнат от Инициативен комитет. Общо кандидатите за народни представители в Първи многомандатен избирателен район са 278, съобщава БНР. Единствената жена-водач на листа е в коалиция "Воля-НФСБ".

Половината от партиите и коалициите имат под 10 кандидат-депутати в листите си. Най-скромни в своите предложения към избирателите от Благоевград са две партии - "Глас народен" и "Нация", които са регистрирали само по един кандидат.

Пълни са листите на едва три партии и коалиции - "Републиканци за България", "ГЕРБ-СДС" и "Воля-НФСБ". "БСП за България" е с 21 кандидати за народни представители. 

В 10 от партийните листи фигурират само мъжки имена, а изцяло женска е листата на "Общество за нова България", в която обаче има само две дами. Пълният баланс между двата пола е постигнала благоевградската листа на "Републиканци за България“- по 11 мъже и жени.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини