Австриец спечели титлата в гигантския слалом в Банско

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Австриецът Лукас Фюрщейн спечели титлата в гигантския слалом от Световното за младежи по ски алпийски дисциплини в Банско с време 1:45,33 мин. Ден по-рано той бе втори на Супер Г. Шампионът от вчера Джовани Франзони (Ит) спечели среброто днес, като изостана от победителя на 0,72 сек. Бронзът е за Каспар Киндем (Нор), който слезе за 1:46,22 мин. От българските национали Калин Златков (на снимката) се представи много добре, като завърши 29-и. Константин Стоилов стартира добре в първия манш, но малшанс го извади от играта. Никола Семерджиев бе 42-и след първия манш, но във втория допусна грешка и не завърши.

„Каквото и да се случи в слалома, за мен това е едно великолепно първенство, заяви щастливият Фюрщейн. Банско е невероятен курорт. Природата тук ти дава допълнителни сили да атакуваш докрай. Организацията е на ниво световна купа. Градът е много красив“, каза победителят.

Последната дисциплина при младежите е слалом. Тя ще се проведе на 5 март от 9,00 и 11,30 ч. България ще бъде представена от Калин Златков, Константин Стоилов и Никола Семерджиев. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини