Медал, икона и грамоти за столетник от войната в Петрич

Снимки: Община Петрич
Снимки: Община Петрич

Вековен юбилей отбеляза Димитър Вангелов Аврамов от Петрич. 100 години навърши ветеранът от Втората световна война, участвал в двете фази и ранен преди края на вонните действия.

„България днес повече от всякога има нужда от хора като Вас, г-н Аврамов, които да са пример за младото поколение - пример за героизъм и жертвоготовност за свободата на българския народ“, посочи в поздравителния адрес до столетника кметът на община Петрич - Димитър Бръчков, връчен от заместник-кмета Илияна Попова. Военният ветеран получи и плакет на Община Петрич.

От министъра на отбраната Красимир Каракачанов Димитър Аврамов получи почетен медал и грамота, както и книгата на ген. Владимир Стойчев. Поздравителен адрес и икона на свети Георги – закрилник на Петрич и покровител на войската, бяха връчени на Димитър Аврамов от председателя на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва – о.з. полк. Лозан Анастасов. Всички близки пожелаха на вековника да е здрав и да черпи и за следващи рождени дни.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини