7 родни скиори ще карат на младежкото световно първенство в Банско

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

България ще бъде представена от 7 алпийци на Световното първенство в Банско от (3 до 10 март). При младежите ща участват Константин Стоилов, Калин Златков, Никола Семерджиев, Костадин Каферинов и Иван Главчев. При девойките ще стартират Ева Вукадинова и Юлия Златкова. Общо заявени за участие са 179 алпийци от 44 нации (103 мъже и 76 жени).

Първенството в Банско започва на 3 февруари с дисциплината супергигантски слалом от 11,00 ч. За се ограничи до минимум рискът от Covid-19, първо ще участват младежите, а девойките ще се от 8 до 10 март. Балонната система на ФИС ще бъде приложена и по време на младежкото световно, като целта е отделните звена на нямат достъп едно до друго по време на целия шампионат. Състезанията ще бъдат излъчвани онлайн в сайта на световното – Bansko2021.ski. България за първи път е домакин на състезание в алпийските ски от такъв ранг

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини