Заделят 150 000 лева за селата в община Благоевград тази година

Заделят 150 000 лева за селата в община Благоевград тази година
Снимка: Община Благоевград
150 000 лева са предвидени за кметствата в община Благоевград тази година. Вчера кметът Румен Томов се среща с кметове и кметски наместници на населени места и обсъдиха належащи проблеми и приоритети в работата през 2021 година.
 
Градоначалникът съобщи добрата новина, че има предвидени в бюджета 150 000 лв. за кметствата. Финансовите средства са в размер като този от предходната година и се разпределят по схема за всяко населено място според броя жители. Стана ясно, че има получено строително разрешение за изграждане на трафопост в махала „Акациите“ в село Горно Хърсово.
 
Управниците поставиха на днеевн ред проблеми, свързани с електрическото захранване в населените места на община Благоевград и докладваха за ниско напрежение на електрически ток, има подадени жалби от жителите на село Зелен дол, село Покровник и други села.
 
Сред обсъдените теми бе и липсата на електрическо осветление в населени места, където има постоянно живеещи жители на община Благоевград.
Кметът на село Българчево Елена Стойчева поясни, че в махала „Чукарска“, където живеят две семейства, като едното от тях са около 30-годишни млади хора, няма електричество.
 
Кметът на село Бистрица Георги Бочуков съобщи, че в махала „Кривулска“ също няма електрическо захранване, има поставени метални жерета, изготвен е проект, но не е подаден ток. На мястото има 9 къщи, които целогодишно се обитават от петима жители.
 
Сред поставените проблеми пред инж. Румен Томов бе лошата пътна инфраструктура и доставката на хляб във високопланинските села. Градоначалникът заяви, че са предприети действия във връзка с пътищата и предстои провеждане на съвместна среща с директора на ТП „ДГС Благоевград“ инж. Калин Зашев.
 
Обсъдени бяха и въведените противоепидемични мерки за овладяване на разпространението на коронавирус, както и предприетите действия за ваксиниране на населението.
Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини