Обещаха видеокамери в Кресненското дефиле, но не е ясно кога

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Завършването на автомагистрала „Струма“ не само ще спаси животи, но и ще подобри икономиката в региона, каза по време на парламентарния контрол в петък Димитър Делчев, депутат от „Движение България на гражданите“ и секретар на ПГ на Реформаторския блок.

Той попита министъра на регионалното развитие и благоустройството кога ще се довърши магистралата и какви са сроковете за изпълнение на проектите.
„При последното ми посещение в Петрич и Благоевград получих редица въпроси, свързани със завършването на АМ „Струма“. Хората от района изразиха пред мен опасенията си от поредно забавяне на строежа на оставащата част от магистралата”, заяви Делчев. Според думите му участъкът в Кресненското дефиле е един от най-опасните в страната, затова усилията на МРРБ трябва да бъдат насочени в бързото и качествено изграждане на оставащата част от магистралата, както и предприемане на своевременни мерки за намаляване на произшествията.

Министър Лиляна Павлова заяви, че текат процедури по отчуждаване на земите и се надява строителството на две от отсечките да започне до края на лятото, а относно проекта за Кресненското дефиле уточни, че очаква до края на годината той да бъде завършен и да започнат задължителните процедури преди стартирането на строежа.

Тя допълни, че се предвижда поставянето на видеокамери за скорост в района на Кресненското дефиле с цел намаляване на катастрофите там.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини