Мутациите на коронавируса не спират, откриха нов вариант в Норвегия

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Нов вариант на коронавируса - В.1.525, който може да се окаже по-заразен от обикновения, е открит в Норвегия, съобщи телевизия NRK. По данни на националния институт за обществено здраве той има общи характеристики с британския и южноафриканския и е идентифициран в Норвегия в сряда. За последното денонощие в страната са регистрирани 10 случая на заразяване с В.1.525, съобщи БГНЕС.

Засега не е ясно дали той е по-заразен, но това е напълно възможно, смятат от института. В Норвегия вече са открити различни варианти на коронавируса, за който е типично да се променя с времето. Страната, подобно на Великобритания, Дания и Исландия, провежда внимателен анализ на откритите досега щамове.

По информация на норвежките специалисти, до днес всеки седми случай на заразяване в Осло е с британския вариант, който се е разпространил и по другите общини. Досега са регистрирани 700 случая. Известни са и 42 случая на южноафриканския, а учените до момента не са наясно дали ваксината може да бъде ефективна и срещу него.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини