Председателят на РИК-Благоевград: Нямаме яснота за ваксинирането на заетите с изборите

Мартин Бусаров
Мартин Бусаров

В Благоевград нямаме проблем с организацията на изборите, каза председателят на РИК- Мартин Бусаров. Дистанцията за спазване е лесна,защото изборите се правят в училищни стаи, които са големи. Тук нямаме яснота дали ще има предпазни стъкла от плексиглас  пред комисията, за нас е по-добре да има, но засега това не е решено.

Дезинфектанти, маски и ръкавици осигурява всяка община, те имат разпределен бюджет за това от областната управа, и тям няма проблем със снабдяването и доставките.   

Проблем е засега,че нямаме яснота за процеса на ваксиниране на всички ангажирани с изборите. Хората питат, а ние не знаем кога ще започне и как ще се процедира, каза още Бусаров.

За мобилните екипи, които ще обикалят за гласуване задължително ще бъдат намерени хора ,прекарали вируса с антитела, за да няма рискове. Сега се умува след изборния вот как да става предаването на протоколите и бюлютините, така че да няма струпване и опашки. Но и това ще се реши с подходящите помещения,каза още председателя на РИК-Благоевград.

Общините трябва да са готови вече с избирателните списъци. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини