МС отпусна близо 1 млн. лв. за укрепване на дерето в Левуново

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

Днес на свое заседание Министерски съвет одобри внесения от кмета на община Сандански – Атанас Стоянов, проект за реконструкция на отводнителния канал в село Левуново. На заседанието на правителството присъства и градоначалникът, който представи проекта и мотивира искането за финансиране.

Одобреното предложение е на обща стойност 910 902 лв. с ДДС.

Предвижда се изграждане на две подпорни стени на отводнителното дере – дясната е с дължина 90 м., а лявата укрепителна стена е с дължина 273 м. Дерето, което е в регулационните граници на селото, от години създава сериозни проблеми за населението при проливни дъждове и по-високи нива на водите.

От двете си страни дерето граничи с недобре укрепени улици и това създава условия за свличане на земни маси, а и често причинява немалко материални щети за живущите около него.

С укрепването на улиците и реконструкцията на дерето, ще се предотврати преливането на дъждовни води от него. Неговата корекция несъмнено ще ограничи и неприятните миризми от канала, като допринесе за по-чиста и благоустроена жизнена среда в село Левуново.

Реализирането на проекта ще помогне за цялостното благоустройство на района и ще повиши чистотата на водите, въздуха и околната среда в село Левуново.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини