Издирват собственика на понито, ритнало жестоко дете на Бачиново

Снимка: bTV
Снимка: bTV

Община Благоевград издирва собственика на пони, което през уикенда ритна и рани дете в парка над града. Осемгодишното хлапе е настанено за лечение с хематом на главата в столична клиника.

В неделния ден то било на разходка с майка си, когато доближило стадо понита, което свободно пашувало в парка. Тогава едно от кончетата ритнало момиченцето.

Сигнал за инцидента в общината и в полицията не е подаван. Това забавило и проверката на случая. Предстои да се докаже чий са животните. Благоевградчани от години сигнализират за конете, които свободно пашуват в района на парк "Бачиново".

Публична тайна е, че собственик на животните е местен животновъд, който има ранчо в близост до зеления кът на града.

"Тази сутрин служители на Общината извършиха проверка, но не установиха никакви животни в парка. Заради такива своеволия на определени фермери миналата година завишихме санкцията от 50 на 500 лева. Предполагаме кой е собственик, но не можем да го твърдим категорично", каза заместник-кметът по сигурността Любен Милев.

Той увери, че контролът в парка ще се засили в летните месеци. Апелира и родителите да пазят децата от едри животин, както и да внимават, когато малчуганите се разхождат около езерото.

Любен Милев пресметна, че ще бъде прекалено скъпо да има общинска полиция в парка, тъй като това ще означава поне 3000 лева разход на месец за общината.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини