Международен проект осигурява по-добри интернет услуги в Разлог

Снимки: Община Разлог
Снимки: Община Разлог

Община Разлог проведе втора работна среща с УРБАКТ местна група (URBACT Local group), която е създадена в изпълнение на проект „Интернет на нещата като инструмент на политиката за промяна в града“.

Проведена бе и онлайн среща със софтуерна компания, базирана в София, за разработване на софтуерно решение на местен проблем. Обсъдени са възможности за тестване на проектна идея за внедряване на Интернет на нещата (Small-scale action), като вниманието е насочено към три сфери: туризъм и културно наследство; образование; мониторинг на качеството на атмосферния въздух.

Всеки партньор по проект „IoTXchange“ ще разработи Интегриран план за действие, основаващи се на решения предоставени от Интернет на нещата (Internet of Things), с който ще се повиши качеството на живот в малките и средните градове от Европейския съюз. Местният план за действие е важен документ за утвърждаване на стратегия, имаща решаващо влияние върху определянето на приоритетите за териториално развитие.

Изпълнението на проекта ще даде възможност за ускорено приемане на нови дигитални технологии, които ще модернизират инфраструктурата и услугите на града.

Проектът обединява Община Фундао (Португалия), която е водещ партньор, общините Разлог (България), Додони (Гърция), Неверс (Франция), Местна община Йелгава (Латвия), Онге (Швеция) и Кежмарок (Словакия) и финландския университет „Åbo Akademi“, като се финансира по Програма за междурегионално сътрудничество URBACT III, съфинансирана от Европейски фонд за регионално развитие.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини