Лекоатлетка не спира да радва Полена и Симитли с успехите си на пистата

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли

Венеса Ханджийска от симитлийското село Полена завоюва пореден успех. Този път 16-годишната девойка грабна бронзовия медал на 200 метра в Националния шампионат за мъже и жени по лека атлетика.

Надпреварата се проведе през узминалия уикенд в зала „Асикс Арена“ в София. Венеса участва в дисциплините 400 метра през първия ден и 200 метра втория ден. На 400 метра се класира девета с резултат 60.87секунди. Бронзовия медал тя заслужи на 200 метра, като за финала се класира с трето най-добро време (25.62сек) и на финала времето от 25.74 секунди я класира на третото стъпало на почетната стълбичка.

Венеса Хаджийска е гордостта на симитлийското село Полена. Тя спечели златния медал на 200 метра бягане с резултат 25.82 секунди на Републиканското първенство за юноши и девойки преди две седмици. На 400 метра тя се класира на четвърто място. Но успехите й не свършват дотук.

Тя участва и в Петдесетия юбилеен турнир и спечели на 200 метра златото в София. Венеса получи признание и от Община Благоевград, където се нареди сред най-добрите спортисти за миналата година. През 2020 г. на U18 тя завоюва сребърните медали на 200 и 400 метра, а на U20 грабна бронза на 100 метра. Девойката тренира лека атлетика в АК „Джордан“-Благоевград.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини