Румен Томов: Много хора гладят панталони за кметски избори. Но вижте какво стана с кмета на Коларово

Снимка: Радио Благоевград
Снимка: Радио Благоевград

Много хора гладят панталони и поли за евентуални кметски избори. Какво ще стане с моя казус съдът ще реши, но политиката на сформираното мнозинство в Общинския съвет е да пречи на работата на кметския екип, заяви днес градоначалникът на Благоевград Румен Томов.

По думите му, местни политически фигури лобирали да не се отпускат държавни средства на общината и стопирали развитието на областния център.

"Това е факт, от няколко места го знам, защото тези хора се страхуват, че това щяло да доведе до някакъв пиар на мен като кмет. Вече не знам колко месеца гладят панталони за евентуални местни избори. Пък имаше едно решение с кмета на Коларово (б.р. Там кметът Величка Спасова бе отстранена от ОИК заради нарушение на член 41 от ЗМСМА, решението бе потвърдено от Административния съд, но ВАС я възстанови на поста), където съдът отреди това, което е нормално на база решението на Конституционния съд. Не мога да прогнозирам какво ще се случи, но мога да кажа, че моят казус е по-лек от този на кмета на Коларово", направи задочен паралел със съдебния казус на кметицата на петричкото село Коларово Румен Томов.

Той увери, че на 16 февруари ще поиска свикването на извънредна сесия на местния парламен, на която ще внесе за разгеждане и гласуване всички важни предложения на общинската администрация, които досега по някаква причина са върнати от съветниците. Тогава на заседанието ще бъде поканен и проф. Димитър Тадаръков, автор на дългосрочната стратегия за развитието на община Благоевград.

"Ако професор Тадаръков отиде в община Симитли с подобна стратегия, там ще го посрещнат с отворени обятия, същото би станало и в Дупница. Но тук Стратегията беше отхвърлена от местните съветници. Това е дългосрочна стратегия, без  която градът ще умре и не мога да разбера защо заради едни глупави интереси се спира развитието на общината", допълни Румен Томов.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини