Отново в училище! В учебните стаи се връщат 7,8 и 12 клас

Отново в училище! В учебните стаи се връщат 7,8 и 12 клас

Началото на втория учебен срок започва с присъствено обучениеза учениците от 7, 8 и 12 клас. Това става след продължителен период на дистанционно обучение. Те ще останат в класните стаи две седмици, след което отново ще преминат към обучение от вкъщи за 14 дни, за да може през това време присъствено да учат други класове - от прогимназиалния и гимназиалния етап.

Идеята на тази ротация е до средата на месец март всички ученици от 5 до 12  клас  да преминат през двуседмичен период на присъствено обучение , редувайки се на три групи от по три класа.

Докато чакат реда си да влязат в класните стаи, както и след своите 14 дни присъствено обучение, учениците ще учат от вкъщи. 

Зорница Танчева, учител по Български език и литература във Втора Английска езикова гимназия в София за вълнението на учениците преди връщането им в клас:

„За 8 клас да се запознаят със съучениците си много по-добре, с техните учители, тъй като живата връзка позволява много по-близък контакт. 12 клас, тъй като им предстоят държавни зрелостни изпити, за тях е важно присъственото обучение, за да можем да проведем например пробна матура“.

Присъственото обучение ще протича при стриктно спазване на мерките за дисциплина, дистанция, дезинфекция и носене на маски. 

Продължават да се обучават присъствено, вече един месец,  всички ученици от 1 до 4 клас освен тези, чиито родители са поискали обратното.

Днес е и първият ден от втория учебен срок за около 2000 училища в страната. В останалите малко над 300 учебни заведения първият срок ще бъде удължен с три седмици за учениците от първи до трети клас или с две за тези от четвърти до шести, а причината е, че при тези ученици онлайн обучението не е било достатъчно ефективно.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини