Гърмен получи 3,8 млн. лв. за читалището в Скребатно и изграждането на подпорни стени

Гърмен получи 3,8 млн. лв. за читалището в Скребатно и изграждането на подпорни стени

Община Гърмен получи подкрепа от 3 824 422 лева за решаването на различни инфраструктурни проблеми. Парите са отпуснати от правителството, а решението бе взето на днешното заседание. От цялата сума 1 615 447 лв. са за възстановяване и изграждане на геозащитни съоръжения и водостоци за отвеждане на поройни води през масиви на село Рибново.

547 037 лв. са за възстановяване на сградата на читалището в село Скребатно, която изгоря в голям пожар на 9 януари 2019 година. В постройката е и кметството, както и пенсионерският клуб на населеното място. Целта на ремонта е да се възстанови сградата в същия вид и параметри.

Още 1 260 808 лв. са предназначени за корекция на коритото на река Върбица в участъка на село Дъбница, като там ще се построят подпорни стени и мост. 300 900 лв. са за корекция на дере в село Дебрен, а 100 230 лв. - за корекция на дере в общинския център Гърмен.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини