Връщат ли всички ученици в клас през пролетта?

Връщат ли всички ученици в клас през пролетта?

Напролет ще може да се говори за вариант всички ученици да се върнат в клас. Това заяви пред bTV образователният министър Красимир Вълчев. „Желанието ни е да се възстанови по-бързо присъственото обучение на всички ученици“, заяви министърът. По думите му периодът април-май масовата ваксинация на учителите ще е дала ефект и ситуацията в школата ще е по-спокойна. Около 23-24% от педагозите и непедагогическия персонал е пожелал да се имунизира.

„Няма настроения срещу ваксините сред учителите, по-скоро има сдържаност“, смята Вълчев. Кампанията в столицата вече започна. 5000 учители, педагогически и непедагогически персонал в София са пожелали да си поставят ваксини срещу COVID-19.

Нулева учебна година няма да има, увери Вълчев. Към няма да се увеличава и нейната продължителност. В 313 школа част от децата обаче ще учат повече, защото декември не провеждаха учебни занятия в онлайн среда, а дейности по интереси. Министърът заяви още, че няма да прави предложение и следващата учебна година да стартира по-рано. Матури ще се провеждат присъствено при спазването на всички мерки.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини