Мицкоски: Ако приемем, че Гоце Делчев е българин, ще унищожим македонската държавност

Снимка: ВМРО-ДПМНЕ
Снимка: ВМРО-ДПМНЕ

Македонската страна в преговорите с България не трябва да приема при никакви обстоятелства, че Гоце Делчев е българин, защото подобно нещо би унищожило македонската държавност и ще покаже голяма слабост към света, каза лидерът на ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски в гостуването си миналата вечер по телевизия Канал 5.

„Всички трябва да сме наясно, че от името на Гоце Делчев, (Даме) Груев, Питу Гули и други, ние всъщност изградихме държава. Името и държавата се основават на тези постулати. Македонската страна трябва да ги съхранява и няма значение дали ще имат натиск вътре в страната или от някой друг, това не трябва да се допуска, каза Мицкоски.

Той добави, че ако някой на преговорната маса му предложи да приеме, че Делчев е българин, ще направи дипломатически скандал в световен мащаб.

„Това е нещо немислимо и мисля, че не трябва да има такъв човек, който да го приеме ”, каза Мицкоски. Говорейки за преговорния процес на страната с ЕС, Мицкоски каза, че правителството твърди от 2018 г., че „на всеки три месеца получаваме дата за започване на преговорите, но датата все още липсва“.

„По пътя към ЕС Република Македония и правителството трябва да направят много повече неща и да започнат да мислят честно и по европейски, каза Мицкоски. Според него държавата "преживява колапс във всеки аспект", а правителството не реагира и не предотвратява тези неща. „А реалността е нещо съвсем различно, гражданите живеят труден живот без перспектива и намират спасение извън страната. Това означава, че Македония не само не е довела ЕС тук, за да бъде негов член, но също така губи собствените си граждани по света”, добави Мицкоски.

Източник: © Actualno.com

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини