Ресторантьорите се отказаха от протестно отваряне на заведенията

Ресторантьорите се отказаха от протестно отваряне на заведенията
Ричард Алибегов, стоп кадър

Ресторантьорите се отказаха от протестно отваряне на заведенията, стана ясно от думите на председателя на Българската асоциация на заведенията Ричард Алибегов.

Вместо да отворят без разрешение от властите, асоциации от бранша подготвят протест с икономически искания: да бъдат обезщетени служителите и бизнесът.

"Дистанцираме се от всякакви партии и политици. Вчера обсъдихме как ще протече протестът със СДВР, така че се адяваме да бъдем чути“, заяви Алибегов в интервю за сутрешния блок на bTV.

По думите му около 30% от заведенията са фалирали и въобще няма да отворят, а с всеки изминал месец този процент се увеличава. Неприемливо било и отварянето на ресторантите само в хотелите.

По думите му бизнесът все още не е започнал да взима помощ, а 30 на сто от заведенията вече са фалирали и няма да отворят. 

„Директни помощи за бизнеса не са получени, освен тези по мярката „80/20“ за заетост на персонала. Вече осми месец чакаме изплащането да започне. Ситуацията е много зле и сме на ръба. Затова смятам, че на протеста ще се съберат много хора“, допълни Ричард Алибегов.

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини