Въвеждат тъмночервени зони за коронавирус

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Да се въведат тъмночервени зони за коронавирус. Това предлага председателят на Еврокомисията Урсула фон дер Лайен. Тя заяви, че "тъмночервените зони" ще са такива, в които вирусът се разпространява много бързо. От тях ще се изисква тест преди заминаване и поставяне пред карантина след пристигане. 

"Идеята зад "тъмночервените зони" е, че това ще бъдат епидемиологични зони, а не разделение между различните държави-членки, където ситуацията е различна. Ние можем да овладеем вируса само ако имаме по-целенасочени мерки, а не нежелани такива, като затваряне на граници, което може тежко на навреди на нашите икономики, но няма да спре вируса", каза председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини