Цветан Цветанов припомни неизпълнено обещание на Борисов към хората от Скребатно

Снимка: Община Банско, архив
Снимка: Община Банско, архив

Цветан Цветанов припомни неизпълнено обещание на премиера Бойко Борисов към жителите на гърменското село Скребатно.

Коментарът лидерът на „Републиканци за България“ направи в своя фейбук днес, когато министър-председателят обикаля из региона и в ранния следобед посети община Гърмен.

Става въпрос за изгорялата сграда на местното читалище, която все още не е възстановена. През 2019 година огнена стихия изпепели обществената постройка в населеното място, в която се помещаваха читалището, библиотеката, пенсионерския клуб, кметството, здравната служба и други частни обекти.

Месец след това, с изявление по медиите, бяха обещани средства от Комисията по бедствия и аварии за възстановяването на сградата, но днес, две години по-късно, такива все още не са отпуснати, припомни Цветанов.

Той показа писмо на местни жители до Бойко Борисов, с което напомнят, че все още чакат държавата да отпусне средства за ремонт на сградата.

Посещението на премиера в Рибново пък Цветанов определя като опит да разсее съмненията на обществото, че работи в синхрон с ДПС.

Не мога да си обясня защо правителството не е изпълнило обещанието си към жителите на с. Скребатно. Не разбирам и логиката, според която премиерът смята, че отпускането на пари от бюджета за разширяването на училището в Рибново отменя резултата от съзнателния избор, който направи, защото симбиозата му с ДПС не се крие в отпуснатите пари за ремонт, а в тайните договорки с техните феодали. По време на местният вот през 2019г. Борисов направи своя морален избор. Той се отказа от политиката на видимите резултати и пое по пътя на невидимите зависимости, казва Цветанов.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини