КПКОНПИ внесе иск за 60 000 лв. срещу Спас от Кочериново, продавал самолетни билети с фалшив профил

Снимка: dupnitsanova.com
Снимка: dupnitsanova.com

Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество /КПКОНПИ/ прие решения за внасяне на искове за отнемане на незаконно придобито имущество в размер на 1 821 203 лв. Решенията включват и искове за отнемане на 20 недвижими имота и 9 моторни превозни средства, на обща стойност 446 731.60 лв.

В Окръжен съд – Ловеч се внася иск срещу Павел Александров, на стойност 147 090.27 лв. Претендира се и един недвижим имот. Александров е обвинен от прокуратурата в това, че през 2015 г., в качеството си на длъжностно лице – директор на Център „Фонд за лечение на деца“, е сключил договор с фирма, без да проведе обществена поръчка, като от тези му действия биха могли да настъпят немаловажни вредни последици.

В Окръжен съд – Видин се внасят два иска – срещу Евтим Стефанов и срещу съучастничката му Десислава Емилова. Искът срещу Стефанов е в общ размер на  466 534.28 лв. КПКОНПИ претендира и отнемане от него на 2 недвижими имота и 3 автомобила. Стойността на иска срещу Емилова е 88 223.28 лв., като се претендира и отнемане на 1 автомобил. Стефанов е обвинен от прокуратурата за това, че в периода 2011 – 2013 г., в качеството си на длъжностно лице - изпълнителен директор на Сдружение „Агенция за регионално развитие и бизнес-център – Видин“ е присвоил чужди парични средства на МРРБ и средства от фондове на Европейския съюз, отпуснати за финансиране на трансгранични проекти между България и Румъния и между България и Сърбия. Според обвинението, той е съставял неистински официални документи, за да удостовери възникналото право на плащане. Емилова е с обвинение в съучастие за това, че е улеснила действията на Евтим Стефанов, като е използвала неистинските официални документи.

В Окръжен съд – Хасково се внасят три искови молби срещу участници в организирана престъпна група, обвинени за изнудване и извършване на финансови сделки без разрешение. Общият размер на исковете е 686 495.29 лв., с претенции и за отнемане на 12 недвижими имота и 5 моторни превозни средства.

В Окръжен съд – Пловдив се внася иск срещу Димо Петров, на стойност 372 808.07 лв., като се претендира още отнемането на 5 недвижими имота и 2 автомобила. Той е обвинен от прокуратурата като съучастник при използване на лица за развратни действия.

В Окръжен съд – Кюстендил се внася иск срещу Спас Василев, на стойност 60 051.88 лв. Той е обвинен от прокуратурата в измама – за това, че в периода 2016 – 2017 г. е въвел в заблуждение 7 лица с твърдението, че ще им осигури изгодни самолетни билети.

Измамникът бе осъден условно за измамите. 

Случаят стана известен преди четири години, когато десетки хора се оплакаха, че са купили, но не са получили самолетни билети.
 
Продажбата ставала във Facebook, през фалшив профил. Зад него стоял Спас Василев, който убеждавал жертвите си да му преведат пари в замяна на изгодни самолетни билети.
 
Условната присъда бе постигната след като обвиняемият призна вината си и предложи споразумение на прокуратурата.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини