Дебрен ще дострои с държавни пари физкултурния салон в училището

Снимка: Илинден Прес, архив
Снимка: Илинден Прес, архив

Правителството отпусна близо 160 000 лева за доизграждане на физкултурния салон на Обединено училище „Св. Климент Охридски" в гърменското село Дебрен. И премиерът Бойко Борисов не пропусна да посети населеното място днес при втората си обиколка из Пиринския край в рамките само на една седмица, както и да подчертае факта, че се отпускат милиони за Родопите, за образованието, за училищата.

„По цял ден се налага да се оправдаваме защо даваме на малките населени места - за игрища, за училища, за детски градини. На „жълтите павета" много трудно асимилират някои наши колеги и опоненти, че има в България хора, които живеят пак тук", отбеляза министър-председателят. Премиерът Борисов изтъкна, че подкрепата на правителството за българските общини продължава, независимо от огромните трудности заради пандемията от COVID-19.

По повод желанието на общината да санира сгради в Дебрен, заместник-министърът на регионалното развити и благоустройството Николай Нанков изтъкна, че един от проектите, който се подготвя по линия на Националния план за възстановяване и устойчивост на България, е именно за енергийна ефективност. Общините ще могат да се възползват от него за саниране на публични сгради.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини