Обстановката в Пиринско: Пробита дига при Борово, свлачища в Кресненското дефиле, наводнени мазета

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Неспокойна нощ за жителите на Благоевградска област заради проливните дъждове, които не спряха цяла нощ. 

Повишени нива на реките Струма и Места, компрометирани диги на места, свлачищни процеси по пътищата и сигнали за наводнени мазета и приземни етажи. Така от областната администрация обобщиха ситуацията в момента. 

Пробита е дига на река Места при гоцеделчевското село Борово. На място има спасителни екипи, които трябва да преценят какви укрепителни действия да предприемат. 

Всеки момент трябва да започнат дейностите по укрепване на дигата на река Струма при село Илинденци, община Струмяни. Тя не е разрушена, но около 200 метра от нея е компрометирана. От снощи в общината е обявено частично бедствено положение.

Заради паднал камък на жп линията при якорудското село Черна Места пък е спряно движението на влаковете.

На много места в района на Кресненското дефиле има свличане на камъни и скална маса. Към момента движението по това направление е нормално, пътят е разчистен, но шофьорите трябва да бъдат особено внимателни.

Има и няколко сигнала за наводнени мазета и приземни етажи в Благоевград. 

Следят се непрекъснато нивата на язовирите и водоемите на територията на областта, има повишаване на нивата, но няма непосредствена опасност за населението, категоричен бе областният управител Бисер Михайлов.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини