Световни ски звезди затварят писти над Банско

Световни ски звезди затварят писти над Банско

Някои от пистите над курорта Банско ще бъдат затворени за туристи заради провеждащи се престижни ски надпревари. В Пирин планина ще се проведат стартовете за Световната купа по ски алпийски дисциплини за мъже и Световното първенство за младежи.

За юбилеен десети път Международната федерация (ФИС) гласува доверие на Зимната столица на Балканите да приеме състезания от най-висок ранг.

На 27 и 28 февруари най-добрите алпийци ще премерят сили в алпийска комбинация и гигантския слалом. Непоресдствено след това под връх Тодорка ще се състезавата младежите до 21 г. Те ще покажат на какво са способни по време на Световното първенство (1-11 март).

Подготовката за страсетата за състезанията ще започне доста по-рано. Затова от 13  февруари пистите „Тодорка“ и Томба“ затварят. Два дни по-късно същото важи и за „Стара писта“. От първи март няма да работят влековете „Детска котва“ и „Бъндерица“ 2, както и трасетата към тях.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини