Борисов обеща още средства за проучване на античния град Хераклея Синтика

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Премиерът обеща допълнително финансиране за проучване на античния град Хераклея Синтика край Петрич. Вчера Бойко Борисов, заедно с финансовия министър Кирил Ананаиев и кмета на южния град Димитър Бръчков, инспектира започналото строителство на пътя до археологическите находки и се е запозна на място с реализацията на инфраструктурния обект. 

Ето какво сподели премиерът във Фейсбук страницата си:

"С отпуснатите от правителството 1,4 млн. лв. бе ремонтиран пътят от село Рупите за археологическия обект „Античен град Хераклея Синтика“. Извършени са всички съгласувателни процедури с РИОСВ и Министерството на културата преди началото на реконструкцията. Това е изключително важно за района, тъй като потокът от туристи ежегодно се увеличава. Догодина ще бъде реализиран и проект, с който ще се направи трайна консервация и реставрация на разкритите археологически структури. Ще се осигури и финансиране за продължаване на археологическите разкопки. България има богато културно-историческо наследство, което трябва да се съхранява и популяризира сред българските и чуждестранните граждани".

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини