Хората в Самуилово садят фиданки, искат да живеят в най-зеленото петричко село

Снимки: Кирил Стоянов, Фейсбук
Снимки: Кирил Стоянов, Фейсбук

Хората в петричкото село Самуилово полагат все повече грижи за добрата визия на населеното място. Тук населението не само бавно, но сигурно расте, а и самото селище става все по-добро място за живеене. За малко повече от десетина години жителите в Самуилово се увеличиха с над 100 и вече са почти 1000. Все повече са младите хора тук, раждат се и немалко бебета. Паралелно с това в населеното място зеленината се увеличава, както и кътовете за отдих.  

Тези дни няколко местни жители запретнаха ръкави, водени от кмета Кирил Стоянов, за да засадят нови фиданки. Счупените и изсъхналите дървета бяха премахнати, тъй като вече са опасни за хората. На тяхно място са засадени над 20 нови фиданки от различни видове. „Взехме ги от разсадника на Росен Божинов, за което му благодарим. Зелените кътове в селото ни се увеличават, полагаме усилия да ги поддържаме и развиваме”, сподели кметът Кирил Стоянов.

Самуилово има и отлична спортна инфраструктура, допълва управникът. Мотопистата тук е сред най-добрите в цяла Югозападна България, има и дистанция за скорост, и елементи за адреналин и атракция. Тук е най-добрата зала по борба в община Петрич.

Самуилово разчита и на туризма. Край селото има два язовира, които са идеално място за спортен риболов, за каране на кану, за отдих. Едни от най-красивите водопади – Каменишките, също са над селището. През населеното място е пътят за най-високия връх в планина Беласица – Радомир /2029 метра/.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини