ВиК-Благоевград с полезни съвети как да пестим водата

Снимка: ВиК-Благоевград
Снимка: ВиК-Благоевград

ВиК-Благоевград дава полезни съвети за пестене на водата. Всеки ден консумираме живителната течност в пъти по-голямо, отколкото ни е необходимо. Целта на водното дружество е това да се промени. Защото балансираната консумация на вода би рефлектирала върху месечната сметка на всеки от нас, а в общ план ни прави съпричастни към опитите за икономия на вода в световен мащаб. Индивидуалният пример е решаващ за изграждането на полезни навици у останалите наши близки и особено у децата. Ето кои са съветите на ВиК-Благоевград.

Мийте колата си с кофа, а не с маркуч. По този начин ще похарчите в пъти по-малко вода.  Намалете времето за къпане и спирайте водата, докато се сапунисвате. Събирайте дъждовната вода. Поставете няколко кофи в двора и под покрива и ползвайте събраната вода, за да полеете градината или да измиете пода. Спирайте чешмата, докато миете съдовете. Първо насапунисайте цялата посуда, а след това изплакнете. Така ще спестите много течаща вода. Спирайте чешмата, докато миете зъбите си. Петминутното миене на зъби с постоянно течаща вода може да похаби 12 литра вода. Ако жабурите с чаша вода резултатът ще е оптимален. Винаги пълнете миялната и пералнята.

Да се изпере или измие всичко наведнъж, като използвате целия капацитет на машините, е най-добрият начин за пестене на вода. Бихте изразходвали много повече, ако пуснете пералнята полупразна или ако в миялната има само няколко чинии. Винаги пълнете съдомиялната и пералнята, използвайки целия капацитет на машините. Бихте изразходвали много повече, ако пуснете пералнята полупразна или ако в съдомиялната има само няколко чинии. Използвайте бутона на казанчето на тоалетната, който ви позволява да пуснете само 1/2 от водата в него.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини