Заловиха на ГКПП-Гюешево издирван в Гърция македонец за трафик на бежанци

Снимката е илюстративна
Снимката е илюстративна

Окръжна прокуратура-Кюстендил внесе в съда искане за налагане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по Закона за екстрадицията и европейската заповед за арест спрямо чуждия гражданин М.Д.

 Преписката по случая е била образувана, след като около 15,00 ч. на 18.12.2020 г. на ГКПП-Гюешево била извършена гранична проверка на гражданина на Северна Македония – М.Д. На влизане в страната мъжът управлявал лек автомобил. Установено е било, че спрямо него има сигнал за хит (съвпадение), въведен в Шенгенската информационна система (ШИС) от Гърция – мярка „лице за арест с цел предаване или екстрадиране“.

Четиридесет и две годишният мъж е обявен за международно издирване, въз основа на Европейска заповед за арест от 26.10.2020 г., издадена от съдебните власти в гр. Солун. Тя касае проведеното против него наказателно производство за подпомагане незаконно влизане и пребиваване на гръцка територия на лица – граждани на трети страни, както и нелегалното им транспортиране. За тези деяния му е наложено наказание „лишаване от свобода“ за срок от 14 години и 50 000 евро глоба.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини