Климатологът Георги Рачев: Коледа и Нова година ще са без сняг

Проф. Георги Рачев, снимка: БНТ
Проф. Георги Рачев, снимка: БНТ
Коледа и Нова година засега ще са без сняг. В Пирин и в Родопите има доста сняг. Сега ще стане студено и оръдията ще могат да работят. В края на предстоящата седмица ще има добри условия за ски. В ниското обаче е несигурно дали ще има сняг.

Това каза климатологът проф. Георги Рачев по НТВ. Сутрешните температури ще бъдат ниски, нормални за сезона. Той е категоричен, че спрямо валежите - зимата ще е нормална и ще могат да се напълнят язовирите. На въпрос дали има рискове от опасно време, проф. Рачев заяви, че сме се понаучили да хвърляме в медийното пространство нещо страшно.

"Слънчево затъмнение е имало и ще има и това не означава, че ще има нещо по-особено. Няма нищо страшно поне до Нова година", категоричен е той.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини