Жителите на Гърмен помагат на семейство, останало без дом

Снимка: ИлинденПрес, архив
Снимка: ИлинденПрес, архив

Жителите на община Гърмен започват кампания за подпомагане на семейство, което загуби своя дом след пожар. Инициативата е на кмета Минка Капитанова, която призова местните хора „в този тежък момент да помогнем на пострадалото семейство”.

„Предварително благодаря на всички, които ще се отзоват и ще подкрепят тази кауза”, каза общинският управник.

Пожар унищожи покрива, втория етаж и покъщнината на къщата на фелдшера в гърменското село Осиково. Огънят лумнал на 5 юни, неделя, към 14:20 часа в дома на 78-годишния Рефат Беев, в който живее със 72-годишната си съпруга. „Обадих се на телефон 112, но сме на цели 26 километра от пожарната в Гоце Делчев, дойдоха след 35 минути. Хората се опитаха сами да спрат огнената стихия, но напразно", Разказа кметът на Осиково Митко Дедьов.

Причина за инцидента е небрежност при боравене с открит огън. Двамата възрастни съпрузи са невредими, те навреме усетили огъня и напуснали жилището си, което е гредоред и лумнало като факла. Сега двамата живеят при свои близки.

Банковата сметка за оказване на помощ: Рефат Исуфов Беев - IBAN: BG40STSA93000023612468.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини