Държавата даде пари на Сандански да направи булевард „Европа” европейски

Булевард
Булевард "Европа", снимка: Община Сандански

Ще стане ли булевард „Европа” в Сандански европейски? Би трябвало, след като държавата отпусна 4 милиона лева за важния за жителите и гостите на курорта инфраструктурен проект. Пътната отсечка е входът на населеното място и след откриването на автомагистрала „Струма” е сред най-натоварените. В момента общинският път е в много лошо състояние – изпълнен с дупки, с неварности, лошо отводняване, съсипана система за улично осветление, с рискови за катастрофи участъци.

С изсипването на милионите се предвижда да се направи основен и комплексен ремонт на булеварда с дължина 1061 метра. Ще се извърши цялостна реконструкция и подмяна на четирилентовата асфалтова настилка, ще се монтира ново улично LED осветление в двете посоки. Ще се обособят пешеходни алеи в двете посоки на движение, както и велосипедни алеи в двете посоки на движение. Ще има четири автобусни спирки, нова вертикална и хоризонтална планировка. Ще се изградят нови ВиК съоръжения - водопровод и канализация за дъждовни води и отводнителни шахти, канали за комуникационни връзки и съоръжения. Ще има и озеленителен пояс между пътното платно и тротоарните площи.

Реконструкцията на булевард „Европа“ е от изключителна важност за всички жители и гости на град Сандански, за местния бизнес и за цялостния облик на региона.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини