Директорът на театъра в Благоевград в класация на Forbes за млади и иновативни българи

Маргарита Мачева, снимка: Пресцентър
Маргарита Мачева, снимка: Пресцентър

Директорът на Драматичен театър "Никола Вапцаров" - Маргарита Мачева, е селектирана в класацията на Forbes България “30 под 30“, в която ежегодно 30 професионалисти, навършили до 30-годишна възраст, са оценени спрямо постиженията си в тяхната област.

Маргарита Мачева е най-младият директор на държавен културен институт, осъществяващ дейност в областта на сценичните изкуства. От началото на своето управление (2018 година) тя успешно променя облика на театъра, като спомага развитието на културата в Благоевград. Едно от значимите й постижения е засиленият интерес и ангажимент на аудиторията към изкуството.

В категорията „Култура, изкуство и медии“ Маргарита Мачева е селектирана заедно с актрисата Мария Бакалова, певицата Виктория Георгиева, фотографаБогдан „Chilldays“ Плъков и телевизионния водещ Николаос Цитиридис.

Журито, определило селекцията (Елина Желева,launchlabsSofia; Евгени Ангелов, Българската асоциация за дялов и рисков капитал; Красимира Величкова, Българския дарителски форум; Петя Дюлгерова, Фондация „Фридрих Науман“; Едуард Цветанов, Patterns и Веселин Димитров, редакционен директор на Forbes България) отбелязва, че „Клас 2020“се откроява с предприемачески дух и амбиция да променя средата около нас, въпреки голямата несигурност на времената, в които живеем.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини