Петрич осигури забавачка за децата на медиците

Снимка: Община Петрич
Снимка: Община Петрич

Детска градина „Слънце“ в град Петрич започна да работи извънредно за децата на лекари, медицински сестри и санитари, работещи в МБАЛ „Югозападна болница“ ООД.

Целта на решението, взето от общинското ръководство, е да се помогне в сложната ситуация днес, за да могат медицинските специалисти спокойно да изпълняват служебните си задължения – да се грижат за настанените пациенти. Детска градина №3 се намира в центъра на града и непосредствено до Детска млечна кухня, която продължава да работи. В тази кухня ще се приготвя и храната за децата на медицинските специалисти, които ще посещават градината. Първите деца бяха приети днес.

„Правим всичко възможно като общинско ръководство да подкрепим хората на първа линия в пандемията, защото имаме огромна нужда от техния професионализъм и всеотдайност“, твърдят от ръководството на община Петрич.

Междувременно днес се провеждат индивидуални срещи с медицинските сестри и фелдшери от детското и училищно здравеопазване, които ще се трудят в социалните центрове и при желание - в отделенията на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини