По-малко от 500 са учениците под карантина в Пиринския край

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

След като миналата седмица броят на учениците под карантина заради коронавирус в Пиринския край надхвърли 800, то в първия ден на тази седмица те са с над 300 по-малко - 478. От тях само 17 са дали положителен тест, останалите 461 са контактни лица. 6 са паралелките, които учат онлайн заради COVID-19.

Най-много са засегнатите деца в Първо основно училище „Св. Климент Охридски” в Сандански с 38, в Детска градина „Света Богородица” в Благоевград са 34, във Второ основно училище „Димитър Благоев” в Благоевград и в Детска градина „Вечерница” в същия град има по 29 деца под карантина.   

От персонала карантинираните са 175. От тях 110 са педагозите – 78 са с положителен тест, а 43 са контактни лица. 54 души от непедагогическия персонал в Пиринско също са в изолация вкъщи – 32-ма са с положителен тест, а 22-ма са контактни лица. В 88 образователни институции има карантинирани деца, учители и непедагогически персонал – в 60 училища и в 28 детски градини.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини