Отлагат дела и ограничават достъпа до Съдебната палата в Благоевград за месец заради COVID-19

Отлагат дела и ограничават достъпа до Съдебната палата в Благоевград за месец заради COVID-19

От днес до 16-и декември се ограничава достъпът до Окръжен съд-Благоевград. Делата ще се гледат само в закрити заседания, а администрацията ще работи с граждани и адвокати само по електронен път. Единствено ще се разглеждат дела с неотложен характер и с висок обществен интерес. През това време ще се гледат дела за мерки за неотклонение "задържане под стража", дела за издръжка, за родителски права и други. Всички отложени дела ще бъдат пренасрочени за разумен срок.

Причината за решението е усложнената ситуация с коронавируса. Вирусът отне живота на един съдия и на един съдебен секретар в Окръжен съд. Целта е гарантиране живота и здравето на съдебните служители, както и ограничаване на разпространението на COVID-19. От 74 служители в Окръжен съд-Благоевград, сред които 26 магистрати, 13 са с положителен резултат за коронавирус, а 23-ма са под карантина. Всеки служител, който е на работа, е длъжен да носи предпазна маска, а при първи симптоми на зараза от коронавирус трябва да уведоми прекия си ръководител. Забранява се струпването на повече хора на едно място в Съдебната палата.

Районният съд-Благоевград също ограничава достъпа, но за срок от две седмици.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини