Рибново ще има по-голямо и уютно училище, разширяват и детската градина в селото

Рибново ще има по-голямо и уютно училище, разширяват и детската градина в селото

Най-сетне парите за разширяването на Средно училище „Йордан Йовков” в гърменското село Рибново са осигурени. Още в края на миналата година бе подписан договорът с фирмата-изпълнител „Престиж Бизнес” ООД. Тогава в сметката на школото бяха преведени 300 000 лева от Министерството на образованието и науката. С тези пари се плати за работния проект и за надзора.

Преди дни стана ясно, че държавата отпуска 4 250 000 лева за реконструкция и разширяване на школото – за построяването на нови класни стаи /от16 до 18/, както и за изграждането на нов физкултурен салон. Идеята на директора Манчо Джуркин бе да се вдигне изцяло нов учебен корпус, както и да се санира старата училищна сграда, но за това бяха необходими общо 5,8 милиона лева. С отпуснатите средства ще се направи само разширяване на училищната база и ще се построи нов корпус за спортни дейности.

Очаква се строителството да продължи повече от година. След това учениците ни ще се обучават в по-голямо и модерно училище, което ще предоставя всички необходими условия за качествен учебен процес. В Рибново учат около 500 ученици в 24 паралелки, работят 70 души, а класните стаи са само 16. Децата непрекъснато се увеличават, село Рибново е най-многобройното в община Гърмен. Тук учат и децата от съседното село Осиково.


За местните хора има още една добра новина. Одобрен е проектът и са отпуснати парите и за пристрояване, надстрояване и реконструкция на съществуваща сграда на Детска градина „Светлина”. Средствата за тези дейности са в размер на 602 341,24 лева.

"Когато всички представители на институции и партии в община Гърмен работим в една посока, мечтите стават реалност. От името на всички жители на община Гърмен изказвам огромна благодарност на Министерството на образованието и науката за това, че оцени нуждата от подобряването на образователната инфраструктура в община Гърмен и финансира изграждането на тези обекти", коментира кметът на общината - Фим Иса.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини