Почти 200 ученици повече само за ден са под карантина заради COVID-19 в Пиринско

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Расте броят на поставените под карантина ученици, учители и непедагогически персонал в Пиринския край. Само за един ден децата, които са вкъщи заради коронавируса са почти 200 повече в сравнение с вчерашния ден – 734 са вкъщи, а в понеделник те бяха 548. Ръстът е с около 35%. Повече са и поставените под карантина учители и друг персонал в Благоевградска област – общо те са 145 човека, а вчера бяха 126. Най-много ученици са под карантина в Първо основно училище в Гоце Делчев – 127 от пет паралелки, следва Седмо средно училище „Кузман Шапкарев” в Благоевград със 113 ученици от пет паралелки, а на трето място е Четвърто основно училище „Димчо Дебелянов” с 66 ученици от 3 паралелки.  

От учениците 22-ма са дали положителна проба, останалите 712 са контактни лица. Заразените с COVID-19 учители са 78, останалте 25 са контактни лица на заразени с коронавирус. При непедагогическия персонал, който общо е 42-ма души, 26 са с положителен тест, а 16 са контактни лица.

В 71 образователни институции в Пиринско има заразени с коронавирус – в 53 учебни заведения и в 18 детски градини.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини