Експерт: Запътили сме се към хуманитарна криза!

Експерт: Запътили сме се към хуманитарна криза!

С 80 на сто скача смъртността от коронавирусна инфекция в страната за последните 7 дни. Тепърва ще се увеличава броят на починалите, защото тези стойности са поглед назад във времето, заяви експертът по управление на кризи и здравен анализатор - Петър Велков, по БНТ. Той прогнозира, че здравната криза у нас тепърва ще се задълбочава. Велков смята, че рецесия ще има, но в единия случай тя ще е съпроводена и от здравна криза. "Запътили сме се към хуманитарна криза, ако не вземем мерки", каза той.

Според Велков карантината е неефективна. Ще се стигне до локдаун, това е неизбежно. Въпросът е кога. Колкото повече чакаме, толкова по-големи ще са пораженията, каза експертът. Трябваше да изготвим приложение, което да проследява карантинираните, както направиха Финландия и част от азиатските страни, за да се контролира пандемията, допълни той.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини