Собственици на заведения в Благоевград недоволни от ограничението за работно време, внасят подписка при кмета

Собственици на заведения в Благоевград недоволни от ограничението за работно време, внасят подписка при кмета
Снимка: pixabay.com

Ресторантьори и собственици на питейни заведения в Благоевград ще направят опит да променят заповедта на кмета Румен Томов, с която се забранява да работят след 21 часа.

Решението на градоначалника влезе в сила на 28 октомври и бе аргументирано с нарастващия брой заболели от COVID-19. Кметът ограничи работното време на въпросните търговски обекти, като помоли "клиентите на заведенията по-бързичко да хапват", така че в 21 часа всичко да е спуснало кепенци.

Заповедта на кмета в тази й част обаче предизвика недоволството на потърпевшите от сектора. Според тях ограничението на работното време до 21 часа е лишено от логика и затова настояват то да се промени - или до 22 часа, или до 23 часа, каквито ограничения са въведени в останалите общини в обастта.

"Ограничителната мярка в Благоевград е ни рак, ни риба. Работно време до 21 часа носи огромни загуби на бизнеса, който е основен за местната икономика. Настояваме вечерният час да бъде удължен поне до 22 часа, за да има смисъл да работим и да поддържаме работните места на персонала. Ако остане сегашното положение, то всички обекти ще ги затворим и ще освободим наетите служители, защото няма смисъл да трупаме само загуби - няма как да очакваме от клиентите да хапват бързичо и да си тръгнат в 21 часа", коментираха хора от бранша.  

Затова ресторантьорите и собствениците на заведения в Благоевград ще настояват вечерният час за тях да бъде променен, така както е в останалите общини. Представители на сектора вече са имали среща с общинското ръководство, пред което са изложили своите съображения.

Дали обаче ресторантьорите ще успеят да измолят общинският оперативен щаб отново да се събере, за да преразгледа това решение – предстои да стане ясно в следващите дни. Вероятно търговците ще внесат подписка за промяна на работното време и едва тогава щабът ще се събере, за да заседава.

 

Коментари
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини